Navigacija

Milena Rodić
Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“
Veliko Gradište

U spomen Milici Janković

Povodom 75 godina od smrti srpske književnice Milice Janković, 13. septembra 2014. održan je okrugli sto na temu: „Književno stvaralaštvo Milice Janković“ u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ u Velikom Gradištu. Na skupu je učestvovalo 11 stručnjaka koji su ukazali na specifičnosti i bogatstvo stvaralačkog opusa ove književnice, koja je detinjstvo provela u Velikom Gradištu. Skup je otvorio brojna pitanja o značaju Milice Janković i dao inspirativan osnov za dalja proučavanja njenog dela.

Moderatori okruglog stola bili su prof. dr Biljana Dojčinović sa Filološkog fakulteta u Beogradu i prof. dr Aleksandar Jerkov, direktor Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“ u Beogradu.

U saradnji sa naučnim projektom Knjiženstvo, teorija i istorija ženske književnosti na srpskom jeziku do 1915. godine, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ Veliko Gradište bila je organizator skupa i nosilac je ovog projekta koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

U pripremi je zbornik radova sa ovog skupa, a delove izlaganja možete čuti u emisiji ”Zvučna etnografija” autorki Ive Janković i Lare Končar, na linku http://www.mixcloud.com/zvucnaetnografija/zvučna-etnografija-004/.

Učesnici okruglog stola – s leva na desno: Dr Aleksandar Jerkov, Mr Tijana Tropin, Dr Stanislava Barać, Dr Biljana Dojčinović, Dr Magdalena Koh, MA Vladimir Đurić, MA Jelena Milinković, Mr Veliša Joksimović, Dr Slobodanka Peković, MA Žarka Svirčev, MA Milena Rodić, MA Iva Janković, MA Vukoman Stranjančević, MA Lara Končar, Biljana Milovanović Živak, Žarko Živanović

Milena Rodić
Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“
Veliko Gradište

In Memory of Milica Janković

Na početak stranice