Навигација

Рад "s.h.e. & she" стиже на Филолошки факултет

На Филолошком факултету одржана је 15. 12. свечана предаја радa “s.h.e. & she“ проф. др Наташе Теофиловић који је Филолошки факултет откупио на конкурсу Министарства културе и информисања за финансирање уметничких дела из области визуелних уметности за 2017. годину.

Рад “s.h.e. & she“ технички представља дигитални композит 3Д слике и фотографија које су постављене и обрађене тако да формирају динамични однос стварног и виртуелног портрета, кроз покрет, гест и боју.

Ауторка рада, проф. др Наташа Теофиловић, дипломирала је архитектуру на Архитектонском факултету Универзитета у Београду, а докторирала и магистрирала Дигиталну уметност на Интердисциплинарним уметничким студијама Универзитета уметности у Београду. Предаје на Факултету за медије и комуникације (ФМК) Универзитета Сингидунум у Београду. Излагала је на 16 самосталних и више од 120 групних изложби у Србији и свету. Добитница је великог броја признања од којих је најновије почасна награда на међународном фестивалу дигиталне уметности Ars Electronica одржаном у Линцу 2016. године. Стална је сарадница пројекта Књиженство, заслужна је за његов целокупни визуелни идентитет.

У име Филолошког факултета рад “s.h.e. & she“ примила је проф. др Весна Половина.

 

dogadjaj-01
Проф. др Наташа Теофиловић и доц. др Ана Коларић

 

dogadjaj-02
Проф. др Весна Половина и проф. др Наташа Теофиловић

 

dogadjaj-03
Проф. др Весна Половина и проф. др Наташа Теофиловић
са диптихом “s.h.e. & she“

 

The Art Work “s.h.e. & she” Arrives at the Faculty of Philology

На почетак странице